Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Louke Flieringa & Nel Hofmeester
Medici met dyslexie
ISBN: 9789044121452
Aantal Pagina's: 68
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 11,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Kun je wel een goede arts worden als je dyslexie hebt? Nogal wat docenten geneeskunde twijfelen daaraan. Hierdoor raken op dit moment studenten met dyslexie ernstig in de problemen, terwijl het maar de vraag is of dat terecht is. Uit de literatuur zijn wereldwijd gewaardeerde medici bekend die dyslexie hebben. Hun studie herinneren ze zich vaak niet als de meest inspirerende tijd. De auteurs vroegen 28 Nederlandse artsen met dyslexie naar hun ervaringen in hun studie en hun werk. Hun antwoorden leverden een schat aan informatie op. De resultaten geven praktische handvatten voor zowel docenten, studieadviseurs en examencommissies geneeskunde om hun studies zodanig in te richten, dat zij hun studenten met dyslexie opleiden tot deskundige artsen. Dyslectische studenten geneeskunde zullen in deze publicatie de nodige herkenning en informatie vinden.

Uit de inhoud:
Dyslexie en volwassenen - Studeren met dyslexie - Geneeskunde en dyslexie - Onderzoeksaanpak enquête medici met dyslexie - Onderzoeksgegevens - Het verloop van de studie - Toetsproblematiek - Problemen en oplossingen in de beroepssituatie - Sterke kanten van dyslexie - Aanbevelingen - Tips voor studenten - Tips voor universiteiten - Conclusies - Literatuur - Nuttige adressen en websites - Bijlagen - Oproep medici met dyslexie - Vragenlijst 1 - Vragenlijst 2 - Gegevens van de informanten - Tabellen – behorend bij vragenlijst 2 - Grafieken – behorend bij vragenlijst 2

Over de auteur(s):
Louke Flieringa is studente geneeskunde.
Nel Hofmeester werkt bij Helpdesk Dyslexie van de Hogeschoot Rotterdam en maakt deel uit van de werkgroep 'Studeren met een functiebeperking'.