Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


L. Driesen
Hoe minder straffen? Een boek over eisen, straffen en belonen voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders
ISBN: 9789044120882
Aantal Pagina's: 262
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 27,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Dit is een heel praktisch boek over opvoeding. Het gaat vooral over eisen, straffen en belonen. Het boek is op zoek naar een opvoeding met zo weinig mogelijk pijn en geweld. Daarom is `straffen'' het centrale thema van dit boek.
Straffen is onvermijdelijk, maar ook onaangenaam. Daarom is zo weinig mogelijk straf verkieslijk. Dat is op drie manieren te realiseren:
• door redelijke eisen aan kinderen te stellen, kan ongewenst gedrag — en dus ook straffen in hoge mate worden vermeden;
• door het straffen zelf goed aan te pakken, zal uiteindelijk ook minder gestraft hoeven te worden;
• in het weloverwogen belonen van gedrag worden alternatieven voor het straffen gevonden.

De lezer krijgt tal van tips en voorbeelden uit de praktijk over eisen, straffen en belonen. Met checklists en stappenplannen kan hij de eigen manier van eisen, straffen en belonen controleren en verbeteren om te komen tot meer gewenst en minder ongewenst gedrag.

Hoe minder straffen? is een gereviseerde en sterk uitgebreide versie van eerder verschenen drukken van Straffen?. De lezer vindt in deze versie nog meer argumenten en nog meer voorbeelden van hoe hij met eisen, straffen en belonen kan omgaan. De afgelopen tien jaar hebben enkele duizenden opvoeders zich laten inspireren door de opvattingen en tips in dit boek.Voor talrijke opvoeders-in-opleiding was Straffen? een verplicht studieboek.

In de eerste plaats is dit boek voor ouders bedoeld. Er zijn echter aparte besprekingen en voorbeelden toegevoegd voor de leerkracht op school en in de klas. Het boek is evenzeer bestemd voor andere opvoeders, zoals begeleiders van ouders, opvangouders en begeleiders in instellingen, evenals voor opvoeders-in-opleiding.

Uit de inhoud:
Wetten van straffen en belonen — Opvoeden op school en in klas — Straffen en belonen op school en in klas — Hoe eisen stellen? — Doordachte eisen — Soorten straffen — Gevaren van straffen — Voorwaarden van straffen — Niet-belonen — Negeren — Belonen — Nieuw gedrag aanleren — Straffen en niet-straffen in de praktijk — Moeilijke kinderen — Individueel handelingsplan op school — Checklists — Stappenplan ongewenst gedrag afleren — Stappenplan gewenst gedrag aanleren.

Over de auteur(s):
Ludo Driesen is psycholoog-gedragstherapeut. Hij is als klinisch kinder- en jeugdpsycholoog verbonden aan het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg / Limburgs Instituut voor Therapie en integrale Personenzorg (CGG/Iitp) Campus Noord-Limburg te Overpelt, België.

Bij Garant-Uitgevers zijn eerder van hem verschenen:
? Mama, ik kan niet slapen! Hoe kinderen met slaapproblemen helpen?
? Mama, mijn buik doet pijn.
? Kinderen en echtscheiding. Lees- en werkboek voor echtscheidingskinderen, ouders en begeleiders.
? Bang om te gaan slapen. Therapieboek voor kinderen die niet naar bed durven.