Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Anita Blonk, Jaap Hageman, Marlou Janssen, Carola van den Hoogen, Ria Kleijnen, Berber Klein, Annelies Lubbers, Marchien Loerts, Christel Mientjes, Anneke van Veen & J Visser
Dyslexie. Zorg van ons allemaal (Cahiers Speciale Onderwijszorg, nr. 14)
ISBN: 9789044120073
Aantal Pagina's: 129
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 16,40
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Het Masterplan Dyslexie heeft een werkelijke ontwikkeling op gang gebracht voor de verbetering van het onderwijs aan leerlingen en studenten met dyslexie. Aan de hand van protocollen kunnen scholen nu vormgeven aan de aanpak van dyslexie.
In de toekomst mag het geen verschil meer maken op welke school de leerling/student zit, in welke regio hij woont, welke leeskliniek hem behandelt, hoeveel geld er in hem wordt gestoken om hem zo ver mogelijk te krijgen in het leren lezen en spellen. Dat droombeeld komt almaar dichterbij als op de scholen professionals aanwezig zijn die vertrouwen hebben in de mogelijkheden van een deskundige behandeling van dyslexie. Dit boek biedt informatie voor deze professionals-in-wording: leerkrachten, begeleiders, hulpverleners,…\\

Uit de inhoud:
J. Visser: Masterplan Dyslexie.Wat hebben we bereikt? – M. Jansen: Leesproblemen en dyslexie in beeld. Interventies, implementatie, dyslexiebeleid – A. Blonk & B. Klein: Dyslexpert. Digitaal ondersteuningsinstrument bij lees- en spellingsproblemen – A. van Veen: Signaleren van risicofactoren bij beginnende geletterdheid – C. Mientjes: Behandeling van ernstige problemen met RALFI. Toch nog lezen met plezier – A. Lubbers: Verantwoord voortgezet technisch lezen. Pleidooi voor meer aandacht – C. van den Hoogen: Actie-onderzoek naar dyslexiebeleid en -begeleiding – R. Kleijnen: Protocol voor HO-instellingen en studenten – J. Hageman & M. Loerts: Digitale hulpmiddelen.

Over de auteur(s):
De auteurs zijn allen betrokken bij projecten van de Hogeschool Fontys-OSO in Tilburg en/ of Hogeschool Windesheim-OSO in Zwolle.


Reeks Cahiers Speciale Onderwijszorg: