Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Colette de Bruin, Hilde De Clercq, Norbert Groot, Bram Guit, Carlo Leget, Hilde Meganck, Hans Nieuwenstein & Peter van Vugt
Autisme in het voortgezet onderwijs (Cahiers Speciale Onderwijszorg, nr. 13)
ISBN: 9789044119800
Aantal Pagina's: 94
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 13,10
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Over autisme is lange tijd heel ingewikkeld gedaan. Dat is begrijpelijk, want de wereld van mensen – kinderen – met autisme lijkt er heel anders uit te zien. Leraar, zorgcoördinator, schoolleider,…zullen vele kenmerken van leerlingen beter kunnen plaatsen naarmate zij meer afweten van autisme. In feite worden de begeleiding en het onderwijs van de leerlingen bepaald door de leerlingen die een kenmerk hebben uit het brede spectrum van autisme. Zo zal de leraar die begrijpt waarom een leerling een bepaald verdrag vertoont, minder geneigd zijn om het de leerling kwalijk te nemen en er zich minder aan storen of boos op hem worden.
Het boek geeft praktische, theoretische en ook ethische informatie omtrent de omgang met leerlingen met autisme in het voortgezet onderwijs. Vele leerlingen met autisme hebben het erg moeilijk zolang hun opvoeders en opleiders onvoldoende weten wat autisme inhoudt.

Uit de inhoud:
Een auti-bril past ons allemaal – Leerlingen met autisme krijgen vaak onterecht op hun kop – Autisme en ethiek: verkenning van een problematische relatie – Autisme: stilte verbroken en syndroom verbrokkeld, ou le discours inintelligible – Stappenplan van basis- naar voortgezet onderwijs – Autisme Spectrum Stoornis en onderwijszorg – Duidelijk zijn is een ‘werkwoord’ – Emoties en gevoelens – Silicon Valley in Brabant.

Over de auteur(s):
Colette de Bruin, Hilde de Clercq, Norbert Groot, Bram Guijt, Carlo Leget, Hans Nieuwenstein, Hilde Meganck en Peter van Vugt zijn allen betrokken bij de Opleiding Speciale Onderwijszorg van de Fontys-Hogescholen in Tilburg en/of Windesheim in Zwolle.


Reeks Cahiers Speciale Onderwijszorg: