Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Karel Moons
Kom op, verhaal! De verhalenmethode (De Veerman Bibliotheek, nr. 1)
ISBN: 9789044119527
Aantal Pagina's: 155
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
`Kom op, verhaal!'' is een methode om met kleuters, leerlingen van de lagere school of in familieverband verhalen te maken. In de versie voor de kleuters wordt er een verhaal gemaakt samen met de leerkracht of begeleider. Dat kan klassikaal of in kleine groepjes. In de lagere school werkt het als een gezelschapspel en kunnen leerlingen er in kleine groepjes zelfstandig mee aan de slag.

`Kom op, verhaal!'' is een unieke methode die aan de klassieke stelopdrachten vooraf gaat. Bovendien is het een bijzonder flexibele methode. De sterkte ervan is dat ze gemakkelijk aan thema''s of projecten kan worden aangepast. Het is een aanvulling op de bestaande methodes en handboeken en ontwikkelt bij kinderen creativiteit, (ontluikende) geletterdheid en sociale vaardigheden.

`Kom op, verhaal!'' leert kinderen verhalen verzinnen. Dat doen ze niet in het wilde weg. Stuurkaarten vertellen hen iets over de structuur van het verhaal en stimuleren hen om verder te den-ken. Verhaalkaarten helpen hen op weg, maar ook niet meer dan dat. Hun fantasie en hun gevoel voor literaire kwaliteit doen de rest. De methode bevat 10 verhalen voor de kleuters en zes verhalen voor de lagere school als startmateriaal. Daarna heeft u genoeg inspiratie om zelf verhaalkaarten te maken.

`Kom op, verhaal!'' is er dus voor de begeleider die creativiteit belangrijk vindt.

De Veerman is een kunsteducatieve organisatie met een brede kijk op de kunsten en educatie. Zij wil kinderen, jongeren en volwassenen op een actieve manier kennis laten maken met de kunsten. De Veerman is actief in het onderwijs, in het culturele veld en schuwt multiculturele groepen niet.

"De Veerman-bibliotheek" is een reeks publicaties over kunst-educatie in diverse contexten en achtergronden. De Veerman wil hiermee haar werk, onderzoek en expertise met anderen delen.