Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Ruth Soenen
Het kleine ontmoeten. Over het sociale karakter van de stad
ISBN: 9789044119152
Aantal Pagina's: 160
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

zoloft and weed erowid

zoloft and weed
Dit boek richt de spotlights op het kleine ontmoeten, het voorbijflitsende, de stad in zakformaat en de neveneffecten. De lezer wordt ondergedompeld in het alledaagse leven van stedelingen, de wereld van het winkelen en het leven op de tram. De microkosmos van het stadsleven met al zijn minuscule details krijgt voorrang op de grote beschouwingen over onze huidige samenleving. De ongrijpbare elementen halen het van de voorspelbare zaken in het menselijk gedrag.

In plaats van de diepgaande en duurzame relaties worden de kortstondige en vluchtige contacten tussen onbekende mensen bestudeerd. Het gaat hier over het kletsen met een onbekende over zijn hond, een praatje maken met een kassierster, even zuchten met andere wachtenden aan de halte als de tram op zich laat wachten... Dit kluwen van kortdurende relaties is niet zo banaal als we vaak denken. Dit chaotisch geheel van relaties is een permanent kabbelende stroom door de stad en vormt het sociale karakter ervan. De wetenschappelijke analyse van dit kleine ontmoeten is bovendien inspirerend voor een andere kijk op gemeenschap, conflicten, interventies en de publieke ruimte in de stad.

Over de auteur(s):
Ruth Soenen is onderzoeker aan het Onderzoekscentrum voor Interculturalisme, Migratie en Minderheden (IMMRC), Departement Sociale en Culturele Antropologie van de Katholieke Universiteit Leuven. Via etnografisch onderzoek exploreert zij alledaagse relaties in de stedelijke omgeving. Ze verrichtte onderzoek in volkswijken, scholen en collectieve ruimtes (winkels en openbaar vervoer) in de stad in het kader van het denken over diversiteit, leren, gemeenschap en publieke ruimte.