Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


E. Langford
Denken en bewegen. Tweede licht gewijzigde druk
ISBN: 9789044119114
Aantal Pagina's: 295
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 32,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
In een school waar de auteur vroeger lesgaf, merkte eens een leerling op: "Oh, ik begrijp het, God heeft prachtwerk geleverd door ons te maken zoals we zijn, maar vergat ons het handboek te geven." Hier heeft u nu eindelijk dit ontbrekende handboek. Geschreven in een alledaagse taal, verschaft het ons de feiten over de nauwe band tussen gedachten, emoties en spiergedrag, en toont het ons in detail welke principes aan de basis liggen van goed functioneren.

Deze feiten, die Elizabeth Langford heel eenvoudig en duidelijk uitlegt, zijn reeds vele jaren gekend en zijn vanzelfsprekend voor de echte experten op dit gebied. Omdat ze echter in de technische taal van gespecialiseerde tijdschriften geschreven zijn en gepubliceerd worden over vele volumes referentiewerken, waren ze niet beschikbaar voor een groot publiek. Denken en Bewegen verricht een onmisbare dienst door al dit materiaal toegankelijk te maken.

Stap voor stap wordt de lezer uitgenodigd binnen te treden in de praktische realiteit van deze informatie, en om het nut ervan zelf te ervaren. Dit boek zal onmisbaar worden voor iedereen die zijn lichaam als werkinstrument nodig heeft - atleet, musicus, danser, tandarts of timmerman - en die op zoek is naar betere prestaties of gewoonweg naar minder spanning; voor degenen die herstellen van ziekte of te kampen hebben met een handicap; voor de vele mensen die lijden aan dit steeds toenemend probleem: rugpijn; en in feite voor iedereen die heel graag het gevoel van welzijn wil herontdekken.


clear, lively and well expressed (STAT News)
a technical but readable explanation of how the body functions in movement (The Bulletin)
a thoughtful, thorough exploration of the subject (ISSTIP Journal)
leert het ons om fysieke problemen te voorkomen (VlGoureus)
praktische hulp om zijn hele lichaam optimaal te laten functioneren (De Artsenkrant)

Over de auteur(s):
Elizabeth Langford is geboren te Londen en studeerde aan het Royal College of Music en het Constructive Teaching Centre in Londen. Als professioneel violiste en een pionier in het gebruik van de Alexandertechniek in muziekopvoeding, was zij de eerste van haar generatie die de toestemming kreeg om leerkrachten in de Alexandertechniek op te leiden. Zij is oud-voorzitster van de Society of Teachers of the Alexander Technique, en traint nu Alexanderleerkrachten in België.