Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. Kinet
Freud & Co in de psychiatrie. Klinisch psychotherapeutisch perspectief (Reeks Psychoanalytisch Actueel, nr. 3)
ISBN: 9789044118131
Aantal Pagina's: 251
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 25,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Psychiatrie, psychotherapie en psychoanalyse worden door de leek wel eens op één hoop geveegd. Toch geven ze elk hun eigen, volledig verschillend antwoord op psychisch Iijden. Hun onderlinge verhouding is zowel controversieel als problematisch. Mogelijk produceert elke tijd zijn eigen psychopathologie. Psychiatrie en psycho-analyse blijven dan ook voortdurend in beweging, zowel op zichzelf als ten opzichte van elkaar.

Freud heeft intussen een grote en bonte familie voortgebracht. Binnen de psychiatrische kliniek wordt ze vertegenwoordigd door een handvol grote figuren. Klinische psychotherapie wordt voorgesteld als een effectieve poging tot integratie van psychiatrie en psychoanalyse. Ze bevindt zich op een driesprong tussen natuurwetenschap, geesteswetenschap en kunstig ambacht. Dit boek verheldert deze complexe materie.

Uit de inhoud:
Verschil. Beschouwingen over psychiatrie, psychotherapie en psychoanalyse – Actualitijd. Beschouwingen over een tijd die de geest geeft – Psychiatrie en psychoanalyse in beweging. Kwestie van samenspraak en tegenspraak – Freud en Co in de psychiatrie. Over spitstechnologie, eskimo's, ontwikkelingshulp en vadertje's staat – Klinische psychotherapie. Integratie tussen psychiatrie en psychoanalyse – Klinische psychotherapie. Scientistpractitioner tussen wetenschap en kunst.

Over de auteur(s):
Mark Kinet is psychiater, psychoanalytisch psychotherapeut en hoofdgeneesheer van de Kliniek Sint-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, in Pittem. Hij is ook voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie en hij is aangesloten bij de Belgische School voor Psychoanalyse.

Zie ook www.psychoanalytischactueel.eu.