Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


D. Nelissen, R. Reynders & P. Thomas
Afasietherapie plus. Thematisch oefenpakket voor lichte woordvindingsproblemen
ISBN: 9789044117936
Aantal Pagina's: 321
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 23,70
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Iedereen die werkt met mensen met afasie wordt met woordvindingsstoornissen geconfronteerd. Het moeilijk vinden van woorden is een symptoom dat bij elke vorm van afasie op de voorgrond treedt. Bovendien leidt dit probleem tot de meeste frustraties bij de patiënt en blijft het tegelijkertijd het langst aanhouden. Aan het einde van de therapie, of bij mensen die voordien een hoge taalvaardigheid hadden, is het belangrijk oefeningen aan te bieden die voldoende moeilijk zijn.

Dit oefenboek bevat twee soorten oefeningen: semantische en fonologische. Bij de semantische oefeningen moet de patiënt woorden vinden via de betekenis, terwijl dit bij de fonologische oefeningen op basis van de klankstructuur moet gebeuren. In de oefeningen komen er verschillende thema’s telkens opnieuw aan bod: beroepsleven, gezondheid, en persoonlijke verzorging, reizen, sport en tuin.

Over de auteur(s):
Daniëlle Nelissen en Renée Reynders zijn logopedisten en verbonden aan het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Ze staan in voor de diagnostiek en de behandeling van acute neurologische spraak- en taalstoornissen. Petra Thomas is als logopediste werkzaam in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen waar ze neurologische spraak- en taalstoornissen diagnosticeert en behandelt. Renée Reynders en Petra Thomas hebben ook een zelfstandige praktijk.