Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


B. de Boer, N. ten Brink, C. Brons, L. Craamer, J. Jeninga, P. Miedema, M. Nuberg, J. Petri, J. van Rooij & L. Würdeman
De moeilijke klas (Cahiers Speciale onderwijszorg, nr. 4)
ISBN: 9789044112887
Aantal Pagina's: 73
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 13,30
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Elke leraar heeft in zijn of haar loopbaan wel eens een klas gehad waar geen greep op was te krijgen. Omdat er enkele ‘kartrekkers’ in zaten die steeds weer op het juiste moment de zaak wisten te verzieken. Nog niet lang gelden kon je daar ook niet zo goed met je collega’s over praten. Zoiets probeerde je zelf uit te zoeken. Want als je zei dat je ze niet aankon, ging je ‘af’. Maar tegenwoordig bieden collegiale consultatie, functioneringsgesprekken, losse babbels onder elkaar de gelegenheid om lucht te geven aan de dagelijkse beslommeringen.

Dit boek kijkt vanuit verschillende optieken naar het verschijnsel ‘moeilijke klas’. Gedragsproblematiek speelt in alle scholen en vormt voor vele leraren een lastige opgave. Of de oorzaak van de moeilijke klas bij de leerling of bij de leerkracht ligt, is een waarderingskeuze, die niet altijd even eenvoudig is. Er speelt immers een complex van factoren mee. Het boek beschrijft diverse mogelijkheden om ze te leren herkennen en vervolgens te erkennen. De auteurs schetsen enerzijds de ernst van de situatie, maar proberen ook de scherpe kanten van de nijpende zaak te vijlen.

Wellicht moet de moeilijke klas niet zo zeer worden gezien als een bittere beker die tot op de bodem moet worden geledigd, maar als een uitdaging.

Uit de inhoud:
‘De koele’, ‘de harde’, ‘het lieve blondje’ en hun docenten - Interview met 23 lastpakken - It takes 2 - Agressief gedrag op school en in de klas - Op zoek naar een leraar voor de moeilijke klas - Moeilijke klas, moeilijke kinderen? - Spijbelaars en hun beleving van school - Ouders en hun kind in een moeilijke klas.

Over de auteur(s):
De Cahiers Speciale Onderwijszorg zijn een initiatief van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg en Windesheim Opleidingen Speciale Onderwijszorg.


Reeks Cahiers Speciale Onderwijszorg: