Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nlSchool- en klaspraktijk - Groepsabonnement - Jrg 57 (2015-2016)
ISBN: 9781162176499
Aantal Pagina's: 0
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 30,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

School- en klaspraktijk is een pedagogisch-didactisch tijdschrift. Het biedt leerkrachten, directies, begeleiders, inspecteurs,… lager onderwijs een handreiking bij de dagelijkse onderwijsleerpraktijk: brede achtergrondinformatie, lesschetsen, leermaterialen. Maar ook voor studenten van de lerarenopleiding is het een dankbaar werkinstrument. Daarnaast besteedt het tijdschrift ruime aandacht aan onderwijsvisies, aan onderwijsvernieuwingen en -verbeteringen die vanuit overheid, navormingscentra, begeleidings- en inspectiediensten worden aangeboden.

De redactie wordt gevormd door docenten aan lerarenopleidingen, begeleiders, directie- en inspectieleden. Roger Boonen (hoodredacteur, Karel de Grote-Hogeschool, Antwerpen), Chris Herteweg (redactiesecreataris, Karel de Grote-Hogeschool, Antwerpen), Jean Agten (EHSAL, Campus Nieuwland, Brussel), Rudi Boelen (Katholieke Hogeschool Limburg, Campus Bokrijk), Gerda Broekmans (Voorrangsbeleid Brussel), Ine Callebaut (Steunpunt NT2, Leuven), Kristien Carnel (Katholieke Hogeschool Leuven), Sofie De Jonckheere (Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende), Johan Huybrechts (Multiculturele Basisschool De Regenboog, Antwerpen), Lieve Nauwelaerts (Katholieke Hogeschool Mechelen – VOZO), Marc Roelants (Hogeschool Antwerpen, Campus Lier), Jo Van den Hauwe (EHSAL, Campus Nieuwland, Brussel), Frans Verhelst (Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen, Campus Tielt), Eric Verhoeven (Inspectie, Antwerpen).

Enkele reacties
“De lectuur van School- en klaspraktijk roept bij mij de onweerstaanbare neiging op om de redactie te feliciteren met een dergelijk succesvol initiatief.” (Prof. dr. W. Wielemans)
“Als directeur kan ik mijn personeel en alle andere onderwijsmensen een abonnement op School- en klaspraktijk warm aanbevelen. Het is een praktijkinstrument, een didactisch instrument, een methodisch instrument, een pedagogisch instrument. Al die instrumenten vormen een harmonisch orkest.” (I. Rens, directeur)
“Klaspraktijk op het hoogste niveau, gekoppeld aan een oerdegelijke theoretische onderbouw, dat is de kracht van dit tijdschrift. Een schitterend instrument om onze rijke ervaring en creativiteit in de opvoeding van en onderwijs aan kinderen te delen.” (J. Verreecken, onderwijzer)
“Je krijgt via dit tijdschrift karrenvrachten informatie over onderwerpen die brandend actueel en uiterst interessant zijn voor toekomstige onderwijzers. Er komen problematieken aan bod die op de hogeschool weinig of geen aandacht krijgen.” (G. Vaelenberghs, student initiële lerarenopleiding).

De nieuwe jaargang:

De voorbije jaargang: