Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Jan Dillen
Analyse van 50 arbeidsongevallen - Relatie tussen ongevallen en wetgeving, veiligheidscultuur en Safety-II
ISBN: 9789046611654
Aantal Pagina's: 190
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 39,00
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Er gebeuren vele arbeidsongevallen, vaak met zeer ernstige letsels en een grote impact op het slachtoffer en de omgeving. 50 van deze ongevallen worden in dit boek besproken.

De bespreking van ongevallen is iets waar preventieadviseurs sterk in geïnteresseerd zijn. Via concrete cases worden specifieke aanbevelingen gedaan om gelijkaardige ongevallen te voorkomen. Ook wordt er voor elke case concreet verwezen naar de wet- en regelgeving die bij het ongeval van toepassing is. Uit ervaring weet ik dat het relateren van concrete cases aan de wet- en regelgeving voor de preventieadviseurs een grote meerwaarde betekent. Je krijgt als preventieadviseur dan een beter zicht op de ongevallen die kunnen gebeuren én je krijgt een beter zicht op de wet- en regelgeving.

Als preventieadviseur wil je ongevallen voorkomen. Ook wil je zorgen dat je organisatie in orde is met alle wettelijke bepalingen zodat, als er een ongeval gebeurt, de aansprakelijkheid niet ten laste van de werknemers van je organisatie kan worden gelegd. Maar om ongevallen te voorkomen, moet je weten welke ongevallen er allemaal kunnen gebeuren. Dit boek geeft hiervan vele voorbeelden.

Bovendien moet je als preventieadviseur een goed zicht hebben op de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn bij de besproken ongevallen: dit boek geeft hiervan een goed overzicht. De bespreking van een veelheid aan diverse ongevallen is interessant, zeker als deze ongevallen gebaseerd zijn op reële feiten. Telkens wordt het ongeval besproken op basis van de feiten, de wet- en regelgeving en enkele aanbevelingen.

Over de auteur(s):
Jan Dillen is ingenieur bouwkunde, preventieadviseur niveau 1 (HVK) en milieucoördinator niveau A. Hij was lange tijd werkzaam als veiligheidsprofessional bij een verzekeringsmaatschappij op het gebied van preventie van arbeidsongevallen, brandverzekeringen en bouwrisico’s. Hij werkt momenteel als lead auditor op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor veiligheid auditeert hij ISO 45001 en VCA, liefst gecombineerd met ISO 9001 en/of ISO 14001. Daarnaast verzorgt hij opleidingen voor preventieadviseurs/hoger veiligheidskundigen aan de Universiteit Antwerpen en de KULeuven en publiceerde hij al meerdere boeken over veiligheids- en managementsystemen. Jan is tevens ISO-expert bij Wolters Kluwer en schrijft op regelmatige basis artikels en analyses.