Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. Bockstaele & B. De Clercq
Verhoren van minderjarigen en kwetsbare volwassenen(Reeks Politie Praktijk Boeken)
ISBN: 9789046607282
Aantal Pagina's: 380
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 55,00
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Het verhoor van minderjarigen verdient bijzondere aandacht, zowel als slachtoffer, getuige of verdachte van misdrijven. Hun cognitieve, emotionele en linguïstische ontwikkeling is immers nog niet voltooid. Complementair aan ‘Handboek verhoren 1’ en ‘Handboek verhoren 2’ bespreken de auteurs diverse facetten van ontwikkelingspsychologie van belang voor verhoren zoals het stellen van vragen, uitleg over de constitutieve bestanddelen van (zeden)misdrijven i.v.m. minderjarigen, het (audiovisueel) verhoor van minderjarigen met een gedetailleerde uiteenzetting van het ‘stappenplan’, instrumenten om de geloofwaardigheid van verklaringen afgelegd door minderjarigen in te schatten, diverse facetten van het politieonderzoek zoals de keuzeconfrontatie met minderjarigen als getuige, en het verhoor van mensen met verstandelijke beperkingen die dezelfde rechten hebben als minderjarigen.

Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
InleidingOver de auteur(s):
Marc Bockstaele is (ere)hoofdcommissaris bij de federale gerechtelijke politie Gent, inhoudelijk coördinator van de Belgische cursussen verhoortechnieken.

Brigitte De Clercq is hoofdinspecteur bij de federale gerechtelijke politie Gent, coördinator & docente netwerk audiovisueel verhoor minderjarigen (TAM).