Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Luc Vanhixe
Adolf Hitlers nationaalsocialisme. Van ideologie tot massamoord
ISBN: 9789044137552
Aantal Pagina's: 504
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 41,50
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
In zijn beruchte boek Mein Kampf zette Adolf Hitler in detail de principes van zijn wereldbeschouwing uiteen: het nationaalsocialisme, of kortweg het nazisme. Maar de toekomstige Führer van nazi-Duitsland werkte zijn ideeën ook verder uit in een Zweites Buch, dat bijna niemand kent en nooit verscheen in een Nederlandstalige vertaling.

In aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog zou dit geheel van volksnationalistische en racistische opvattingen een bepalende rol spelen. En hoewel heel wat gebeurtenissen uit de grote wereldbrand tot het collectief geheugen behoren, is de kennis van het nationaalsocialisme in de eenentwintigste eeuw grotendeels vervaagd. Het nazisme omvatte immers nog veel meer dan de volkerenmoord op de Joden of het voeren van oorlog om meer Lebensraum voor het Duitse volk te veroveren. Binnen deze wereldbeschouwing had Adolf Hitler een duidelijke mening over alle aspecten van en problemen in de samenleving. Vele van deze pijnpunten zijn ook nu nog brandend actueel. De oplossingen die de nazi’s formuleerden tijdens het interbellum steken geregeld opnieuw de kop op. En wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd om ze te herhalen.

Bovendien levert de studie van het nationaalsocialisme een onverwachte bonus op. Het wordt immers duidelijk hoe een land, dat na de Grote Oorlog op sterven na dood was, in enkele jaren tijd opnieuw tot een militaire supermacht kon opgebouwd worden. En dat verhaal is allesbehalve populair bij een aantal overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog.Over de auteur(s):
Luc Vanhixe werd gevormd aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Gedurende zijn hele loopbaan als officier was hij geboeid door militaire geschiedenis in het algemeen en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Zodra hij met pensioen was heeft hij zich voltijds aan deze passie gewijd. Als auteur maakt hij er een erezaak van om de platgetreden paden te verlaten en historische feiten die lang vergeten zijn of niet in de klassieke geschiedschrijving opgenomen werden, opnieuw een plaats te geven.