Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Annick Vanderheyden & Gunther Segers
Het grote NT-2 Verbumspel - Oefen al spelend de vier werkwoordtijden
ISBN: 9789044136425
Aantal Pagina's: 0
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 49,50
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Om NT2-lessen boeiend en leerrijk te maken is een goede afwisseling in werkvormen erg belangrijk. Een spelvorm kan gebruikt worden op het einde van de les om reeds geziene leerstof in te oefenen of om woordenschat uit te breiden. Bovendien bevordert het de goede sfeer in de les. Het grote NT-2 Verbumspel bevat oefeningen voor het presens, het perfectum, het imperfectum en de imperatief. De kennis over verba wordt aan bruikbare uitdrukkingen gekoppeld, die de cursist in zijn dagelijkse conversaties kan gebruiken. Het spel is ook geschikt voor leerlingen lagere school (Nederlandse variant) en secundair onderwijs (Nederlandse variant) om op een leuke manier de werkwoorden in te oefenen en te herhalen.

Het spel bevat 2 ganzenborden, 1 slangenbord, praatplaten en correctiesleutels. Het presens-ganzenbord dient om de basis van de Nederlandse taal vast te zetten, in te oefenen en creatief te gebruiken. Spelenderwijs correct zinnen leren maken dankzij tekeningen. Het perfectum-ganzenbord helpt de cursisten aan de hand van leuke tekeningen praten over gisteren of het voorbije weekend. Met het imperatief-slangenbord leren cursisten de imperatief te gebruiken door eenvoudige handelingen en posities vanuit de medische wereld te verwoorden. Aan de hand van de praatplaten kan de cursist vertellen over zijn eigen leven. De tekeningen dienen als ondersteuning bij de spreekoefening.

Over de auteur(s):
Annick Vanderheyden is docent en zelfstandig taaltrainer Neder- lands met specialisatie NT2, Nederlands voor anderstaligen.