Over het boek:
Er wordt veel geschreven over voeding, het ene al meer of minder waar
dan het andere. Daarom moet orde op zaken worden gesteld. Praten en
schrijven over voeding is inderdaad niet gemakkelijk. Velen houden van
sensatie, zeker als dat financieel interessant is, terwijl de wetenschap dat
juist niet doet. Maar voeding is geen exate wetenschap en iedereen heeft
zowat zijn eigen wijsheid. Ik eet, dus ik weet. Voedingsdriehoeken, schrijven,
zandlopers volgen elkaar op als voedingsmodellen en ze beweren
allemaal goed en gezond te zijn. Maar wat is gezonde voeding? En welke
wetenschappelijke zekerheden hebben we nog? Is bijvoorbeeld melk
heilig of giftig?
Met dit boek stelt Patrick Mullie een eet- en leefmodel op dat beantwoordt
aan de basiseisen die een model moet hebben: langer en langer
gezond leven. Hij geeft ook een onderbouwd antwoord op veel voorkomende
vragen over voeding. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen
die zich afvraagt of gezonde voeding in onze huidige maatschappij
nog mogelijk is. Kortom, voor iedereen die inziet dat kennis en wetenschap
essentieel zijn om gezond te eten, drinken en leven.
Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord
Over de auteur(s):
Patrick Mullie studeerde voeding- en dieetleer aan
de Regaschool in Leuven en epidemiologie aan de
Universiteit Maastricht. Hij werd doctor in de biomedische
wetenschappen aan de KU Leuven. Momenteel
doceert hij aan de Vrije Universiteit Brussel
en aan de Eramushogeschool in Brussel. Daarnaast
is hij onderzoeksdirecteur bij het Koningin Astrid
Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek, expert
bij de Hoge Gezondheidsraad van België en research
director bij het International Prevention Research
Institute in Lyon.