Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


J. Coppoolse, T. Beukers, M. Schilder, T. Deen, S. van der Brugh & I. Bijlmakers
Spraakmakend spraakvermaak. Groepsbehandeling bij dysartrie
ISBN: 9789044127966
Aantal Pagina's: 122
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 28,80
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Logopedisten raken steeds meer doordrongen van het belang van het bestendigen van het geleerde op stoornisniveau in praktijksituaties. De therapie is succesvol wanneer het geleerde in het dagelijks leven kan worden toegepast. De ICF – International Classification of Functioning, Disability and Health, beschreven door de WereldGezondheidsOrganisatie, maakt het belang van het trainen op drie verschillende niveaus inzichtelijk, namelijk functie-, activiteiten- en participatieniveau.

Individuele behandeling is veelal gericht op functieniveau, terwijl de groepsbehandeling zich meer focust op activiteiten- en participatieniveau. Deze twee laatstgenoemde niveaus vallen in het geval van groepsbehandeling bij dysartrie grotendeels samen.

Deze publicatie biedt het nodige oefenmateriaal aan logopedisten die op functioneel niveau aan de communicatie met hun dysartriecliënten willen werken. Het boek heeft in eerste instantie het verbeteren van de communicatie van cliënten met dysartrie tot doel. Daarnaast is het ook bruikbaar binnen afasiegroepen en NT2-trainingen waar  op activiteiten- en participatieniveau wordt getraind. De diversiteit aan functionele gespreksonderwerpen maakt dit mogelijk.

Het eerste deel bestaat uit achtergronden en een handleiding. Hier komen de doelen binnen de groepsbehandeling, de rol van de logopedist, de organisatie en de observatie en evaluatie van de bijeenkomsten aan bod.

Het tweede deel bevat een veertigtal thema’s, wat diverse mogelijkheden biedt voor het uitvoeren van een groepsbehandeling.

Uit de inhoud:
Voorwoord