Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Jan Hindrik Loonstra & Tom Braams (red.)
Omgaan met dyslexie. Sociale en emotionele aspecten
ISBN: 9789044125863
Aantal Pagina's: 204
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 23,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Het aantal wetenschappelijke publicaties over dyslexie en het aantal berichten in de media over dyslexie blijven toenemen.

Vaak gaan deze publicaties over diagnostiek en behandelingstechnieken. Maar voor de begeleiding van kinderen met dyslexie, hun ouders en leerkrachten is, naast technische inzichten en vaardigheden, ook kennis nodig om met de levende realiteit van dyslexie invoelend te kunnen omgaan. Over wat we ‘omgangskennis’ kunnen noemen, is nog maar weinig geschreven. Een belangrijk ingrediënt van die omgangskennis zou moeten zijn dat cognitie en emotie bij elkaar horen.

Dit boek handelt precies over dit onderwerp, op een toegankelijke manier: de nadruk ligt op de sociaal-emotionele kant van het probleem dyslexie. De auteurs bestrijken daarbij de hele levensloop van het kind tot volwassene en alle gebieden: school, beroep, vrije tijd en interactie met gezinsleden en anderen.

Deze gewijzigde herdruk besteedt aandacht aan de meest recente inzichten omtrent dyslexie en de sociaal-emotionele aspecten ervan.

"een aanrader"
Logopedie, jrg. 26, nr. 5, blz. 63-64

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Jan Hindrik Loonstra is als Neerlandicus en Orthopedagoog-Generalist verbonden aan OCRN; OCRN is een praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie/ Leerstoornissen met vestigingen in Assen, Groningen en Leeuwarden.

Tom Braams, onderwijspsycholoog, is verbonden aan Braams & Partners, een begeleidingsdienst gespecialiseerd in leerstoornissen, met vestigingen in Deventer, Apeldoorn en Zwolle.