Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


M. Heselmans & J. Van Peteghem
Meer welzijn op het werk. Een eigen kijk
ISBN: 9789044122107
Aantal Pagina's: 192
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 21,90
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Deze markante uitgave vertaalt de belangrijkste elementen uit de nieuwe Europese Communautaire Strategie voor de Veiligheid en de Gezondheid op het Werk (2007-2012) naar de nationale context. De diverse overheden en sociale partners zullen initiatieven moeten nemen die een reductie brengen van het aantal arbeidsongevallen en beroepsgebonden aandoeningen, en die een groter welbevinden bewerkstelligen van iedereen die in België aan het werk is.
Concreet komen aan bod: het bedrijfsintern overleg inzake het welzijn op het werk en de rol van de syndicale organisaties hierin, de toekomst van de interne en de externe preventiediensten, het belang van een betere monitoring op landelijk vlak, de behoefte aan een ontvetting van het huidige reglementaire kader, de mogelijke regionalisering van de arbeidsgeneeskunde in het perspectief van de komende schaarste aan bedrijfsartsen, de opleiding van zowel preventieadviseurs als toekomstige kaderleden, de specifieke welzijnsproblematiek in de kleinere en middelgrote ondernemingen, het heroriënteren van de inspectiediensten.

Uit de inhoud:
Tao van de preventie – Europese communautaire strategie – Monitoring van welzijn op het werk – Interne versus externe preventie – Werknemersoverleg – Ergonomie en reïntegratie – Welzijn in KMO’s – Overheid als richtinggevende en steunende instantie – Opleiding van preventieadviseurs en andere kaderleden – Toekomst van externe preventiediensten – Filosofische droombeelden.

Over de auteur(s):
Marc Heselmans is voormalig directeur-generaal van de Algemene Directie van het Toezicht op het Welzijn op het Werk en emeritus-hoogleraar aan de KULeuven. Jan Van Peteghem is directeur van de Afdeling Risicobeheersing van het IDEWE – Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk en hoogleraar aan de KULeuven.