Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


U. van Stekelenburg
Wel en wee van familiebedrijven
ISBN: 9789044120578
Aantal Pagina's: 109
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 16,80
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Familiebedrijven zijn de motor van onze economische ontwikkeling. Ze zijn het fundament van onze welvaart. Met hun rol als krachtcentrale van honderduizenden banen zijn ze dan ook beslist niet meer weg te denken uit ons zo kleurrijke bedrijvenlandschap.

Dat familiebedrijven een fenomeen op zich zijn, heeft te maken met hun fascinerend karakter. Op een aantal fronten zijn familiebedrijven namelijk uniek. Niet op de laatste plaats door de drie netwerken waarmee ze te maken hebben: de familie, het bedrijf en het eigendom. Alhoewel ieder subsysteem weliswaar zelfstandig opereert, overlappen en beinvloeden ze elkaar, waardoor diverse belangen door elkaar heen kunnnen gaan lopen.

Omdat familiebedrijven zo''n afwijkende bedrijfsdynamiek hebben, is het voor werknemers en potentiele werknemers van belang kennis te nemen van de vele bewonderenswaardigheden van familiebedrijven. Al is het maar om kleine en/of grote gebeurtenissen in de juiste context te kunnen plaatsen.
Ook voor de directeur/eigenaren van familiebedrijven en hun aanverwante familieleden is dit boek een must, omdat het als spiegel fungeert. Een spiegel om de familiale werkelijkheid met grote oplettendheid, nauwkeurigheid en zorgvuldigheid te aanschouwen.
De vele bedrijfsadviseurs tot slot hebben er eveneens baat bij op de hoogte te zijn van het wel en wee van familiebedrijven. Dit om nog beter maatwerk te kunnen leveren en de implementatie daarvan te kunnen vergemakkelijken.

Uit de inhoud:
De meer dan honderd beschreven wetenswaardigheden zijn naar een specifiek patroon ingedeeld. Een stuk theorie, dat een aantal karakteristieke eigenschappen aantoont. Kenmerken, die resulteren in een aantal voordelen en nadelen, die vervolgens weer vertaald worden in een situatieschets. Daar, waar het nodig is, worden de aangehaalde voordelen en nadelen voorzien van een begeleidend advies.

Deze "do's" of leereffecten bieden, samen met de waarheidsgetrouwe en persoonlijk getinte situatieschetsen en illustere voorbeelden van een in het verleden of in het heden door een 'familie' aangestuurde organisatie, een bijzondere kijk op familiebedrijven.

Indeling
Hoofdstuk 1: Kennismaking met familiebedrijven
Hoofdstuk 2: Familiale bedrijfsthema's van directe invloed op personele belangen
Hoofdstuk 3: Familiale bedrijfsthema's van directe invloed op familiale belangen
Hoofdstuk 4: Voor- en nadelen van familiebedrijven, de plus- en minpunten voor werknemers en bedrijfsfamilies
Hoofdstuk 5: Leereffecten en handreikingen hoe om te gaan met de familiale bedrijfsthema's
Hoofdstuk 6: Compleet analytisch overzicht van kenmerken, voordelen, nadelen, de situatie en de leereffecten voor werknemers en bedrijfsfamilies

Over de auteur(s):
Drs Ursela van Stekelenburg werkt als zelfstandig strateeg, marketeer en communicatiedeskundige en kan bogen op jarenlange ervaring bij verschillende werkgevers in diverse branches. Daarnaast is zij werkzaam als onafhankelijk coach en geregistreerd mediator. Haar zowel generalistische als specialistische knowhow heeft ze samengebracht in haar bedrijf CleverWise Consultancy. Tevens richt ze zich met haar promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit op het people management binnen familiebedrijven.