Garant-Uitgevers
nodigen u van harte uit op de ochtendconferentie

Wanneer woorden tekortschieten
met

Els Messelis

Maandag, 23 april 2018, 10.30 uur - 12.30 uur

Het Boekenpodium

Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen

vlak bij Centraal Station en Parking Centraal - routebeschrijving


Hoe kun je met passie leven? Hoe kun je creativiteit in je eigen leven en in je eigen levensverhaal brengen? Als je op een creatieve manier herinneringen en de kunst van het ouder worden naar boven kunt halen, dan bevestigt dit wie je bent. Het ondersteunt je identiteitsgevoel en je veerkracht. Je komt tot het besef dat je al een heel leven achter je hebt: een leven met ups en downs, beseffende dat het leven niet altijd even lief is voor jou. We zetten daarbij niet alleen in op het verleden en het heden. We zetten ook in scène hoe jouw leven er over 5 of 10 jaar kan uitzien. We stimuleren daarbij ook je verbeeldingskracht! Vele oudere volwassenen vertellen en schrijven over hun levensverhaal of laten hun levensverhaal opschrijven door levensverhaalschrijvers. We stellen daarbij vast dat woorden vaak tekort schieten… Door op een creatieve manier (bv. vertellen maar vooral schrijven, je levensverhaal uitbeelden met natuurelementen, levenslijnen maken, je kernwaarden in een boom tekenen, de kwaliteit van je relaties dmv een ecogram naar boven halen, je landschap van herinneringen schilderen, je bodyscan maken… en nog zoveel meer…) aan de slag te gaan met je eigen levensverhaal en dat van een ander zal je andere, diepere lagen ontdekken en nog meer beseffen dat je een mens bent die echt de moeite waard is! Het maakt het avontuur in je wakker. Het is een ontdekkingstocht doorheen je eigen leven en dat van een ander.

Els Messelis is maatschappelijk werker, gerontoloog en auteur. Werken met en voor senioren is haar passie. Ze is (mede)auteur van diverse boeken en artikels rond ouder worden. Via haar website www.levensverhalenlab.be kunnen workshops aangevraagd worden rond het werken met levensverhalen.
Ze is ook auteur van het boek 'Wanneer woorden tekortschieten. Creatief op zoek naar het doorleefde levensverhaal'. En in april verschijnt van haar hand 'Genderidentiteit en seksuele diversiteit in de ouderenzorg. Toolkit'.



Deelnemen is gratis, aanmelden is noodzakelijk.

Wilt u aanwezig zijn, klik hier.
Of telefoneer naar Garant: +32 (0)3 2312900.
Voor meer informatie over het boek, klik hier.
Meer informatie over conferenties op Het Boekenpodium? Klik hier.


Garant-Uitgevers
Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen. Tel. 03-2312900 | Fax 03-2332659 | info@garant.be
Koninginnelaan 96, 7315 EB Apeldoorn. Tel. 055-5220625 | Fax 055-5225694 | info@garant-uitgevers.nl

Klik hier om geen mail meer te ontvangen van Garant-Uitgevers.