Diënne Kamphuis
Autisme of taalontwikkelingsstoornis?


ISBN:9789044135367
Aantal Pagina's:140 blz.
Prijs: €23,70
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:

Er zit een kind… Het luistert niet, is niet geconcentreerd. Hoe komt het dat het niet oplet? Autisme of taalontwikkelingsstoornis? Dit boek vertelt 63 verhalen van herkenning. Over thuis en vrije tijd, en over school en werk. Over kinderen van 3 tot 23 jaar. Alle verhalen worden ondersteund door een illustratie en gaan vergezeld van een duidelijke uitleg met praktische tips. Wie meer wil weten over het hoe en waarom, komt met dit boek aan zijn trekken.
Dit boek is bestemd voor iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met autisme en/of een taalontwikkelingsstoornis. Bovendien kan het boek als psycho-educatie gebruikt worden.
Bovendien is het uitstekend te gebruiken als leerboek bij handelingsgericht werken voor studie of werk. De 63 verhalen zijn dan te zien als zijnde 63 casussen met separaat tips en een verklaringsmodel.


 
Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
Inleiding


 
Over de auteur(s):

Diënne Kamphuis, ambulant begeleider in het onderwijs, is specialist op het gebied van autisme en taalproblematieken. Ze is afgestudeerd aan onder andere de Gerrit Rietveld Academie (beeldend kunstenaar), VLVU (leraar economie) en Fontys-OSO (leraar speciaal onderwijs en master SEN).