Mark Kinet
Psychologie van de kunst. Een abecedarium / met voorwoord van Paul Verhaeghe en Arnon Grunberg


ISBN:9789044130676
Aantal Pagina's:184 blz.
Prijs: €25.60
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:

Een abecedarium is een gedicht waarvan elke regel of strofe begint met de opeenvolgende letters van het alfabet. De auteur koos opzettelijk deze fragmentarische vorm voor beschouwingen over de psychologie van de kunst. Zijn bedoeling is bestaande kaders open te breken en het denken in beweging te brengen of te houden. In het binnenwerk van de tekst blijven immers gaten en kieren uitgespaard waarlangs iets kan binnenglippen, inkruipen, flitsen of donderen. Dit zou moeten toelaten dat de geest van en voor de kunst wordt geopend en niet gesloten.

Met kunstwerken van Philip Aguirre Y Otegui, Michael Borremans, Jean-Marie Bytebier, Sidi Larbi Cherkaoui, Greet Desal, Johan Tahon, Koen Theys, Luc Tuymans, Philippe Vandenberg, Bruno Van den Bossche, Rinus Van de Velde, Jan Van Oost, Lieve Van Stappen.


 
Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
Voorwoord Paul Verhaeghe.
Voorwoord Arnon Grunberg.


 
Over de auteur(s):

Mark Kinet is psychiater. Hij is coördinator van de reeks Psychoanalytisch Actueel en bestuurslid van de Belgisch-Nederlandse Stichting Psychoanalyse en Cultuur. Hij is auteur van o.a. Freud & co in de psychiatrie, De wetenschap van de liefde en de kunst van de computeranalyse en Psychopathologie van het hedendaags leven.