Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


I. Verwee
De politierol bekeken door de bril van de burger. Een caleidoscoop van verwachtingen en betekenissen (Reeks Politiestudies, nr. 4)
ISBN: 9789046605431
Aantal Pagina's: 284
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 49,95
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

De studie van de politierol in onze samenleving wordt gekenmerkt door discussies die één van de meest fundamentele actoren vergeet, namelijk de burger. Verschillende onderzoeken tonen echter aan dat het de burger is die de politie in belangrijke mate aanstuurt. In dit boek, het resultaat van doctoraatsonderzoek, wordt de rol gedefinieerd als een bundel van verwachtingen die burgers hebben over de politie. Deze sociologische roldefiniëring impliceert dat verwachtingen erg verweven zijn met betekenissen die burgers geven aan de politie.

De auteur hanteert een multi-methodologisch design. Ter voorbereiding voerde zij gedurende acht maanden een participerende observatie uit in twee lokale politiekorpsen. Niet minder dan 120 burgers van verschillende leeftijden die wonen in een ruraal of urbaan gebied, werden uitgebreid geïnterviewd. Op basis van de analyse van de onderzoeksresultaten blijkt dat het bestuderen van de politierol een caleidoscoop van verwachtingen en betekenissen genereert.

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Inleiding

Meer info over Reeks Politiestudies

Meer info over Reeks Veiligheidsstudies


Over de auteur(s):
Isabel Verwee is doctor in de criminologie. Zij is als vrijwillig academisch medewerker verbonden aan de vakgroep criminologie van de Vrije Universiteit Brussel.

Meer info over Reeks Politiestudies