Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


I. Makay & L. Reinders
Het gemankeerde (t)huis. Een visuele antropologie over de woonpraktijken van ouderen in Brussel
ISBN: 9789044133806
Aantal Pagina's: 0
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29.80
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Het gemankeerde (t)huis is een visueel antropologische studie van de woonpraktijken van zelfstandig wonende ouderen in Brussel. Aan de hand van interviews en fotografische reportages onderzoekt het boek hoe ouderen hun alledaagse leefwereld structureren en vormgeven, en daarmee inspelen op lichamelijke en geestelijke beperkingen en obstakels in de woning en de publieke ruimte van de stad. Welke coping-strategieën hanteren ouderen om hun woonomgeving leefbaar en werkzaam te maken? Welke betekenissen kennen oudere mensen toe aan hun woning en woonomgeving?
Het boek gaat over concrete praktijken van toe-eigening waarmee ouderen hun woonomgeving inrichten en tot thuis maken. Hoe zij hun boodschappen doen, waar en hoe zij eten, hoe zij met fysieke obstakels omgaan, hoe zij sociale netwerken vormen en hoe hun alledaagse leefwereld zich verhoudt tot die van instituties en professionele hulpverleners.
Dit beeldboek heeft als intentie een fijnmaziger inzicht in de zintuiglijke leefwereld van ouderen te verwerven door de alledaagse woonomgeving vanuit hun perspectief te bekijken, door met hen om de tafel te zitten en op pad te gaan.Uit de inhoud:

Inhoudsopgave
InleidingOver de auteur(s):

Isabelle Makay is visueel antropoloog en documentairemaker. Ze geeft les aan de design Academy Eindhoven. In haar werk onderzoekt ze hoe we door het gebruik van visuele methodes, zintuiglijke kennis kunnen creëren en begrijpen.
Leeke Reinders is als cultureel antropoloog verbonden aan de Faculteit Bouwkunde van de TU in Delft. Hij richt zich op het leggen van creatieve verbindingen tussen etnografisch stadsonderzoek en de praktijk en theorie van (interieur) architectuur, stedelijk ontwerp en stedenbouw