Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Ann Van Rompaey & Imke Vandenberghe
LVS - VCLB/Leerlingvolgsysteem - Lezen: Toetsen 1-2-3: Kopieerbundel
ISBN: 9789044130386
Aantal Pagina's: 49
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Het LVS-VCLB / Leerlingvolgsysteem is een vaste waarde in het onderwijs. Naast toetsen bevat het zeer concrete handreikingen voor de analyse en het handelen ná het signaleren. Dat maakt het LVS-VCLB uniek ten opzichte van andere leerlingvolgsystemen.

Nu verschijnt een nieuwe uitgave Lezen. Hierbij is de normering volledig herzien, de toetsen zelf bleven ongewijzigd. Naast nieuwe, actuele normen voor de hele klasgroep, bevat LVS-VCLB / Lezen nu ook aparte normen voor ‘thuis niet Nederlands’. Zo zijn de leesvorderingen van kinderen van wie de thuistaal niet Nederlands is, op twee manieren te beoordelen: ten opzichte van de totale leerlingengroep en ten opzichte van de referentiegroep van andere kinderen van wie de thuistaal niet Nederlands is.

Het Basisboek omvat toetsen technisch lezen voor het eerste, tweede en derde leerjaar en toelichting bij het gebruik, scoring en interpretatie. Het boek bevat ook informatie over de aanwending van de webtoepassing (in samenwerking met Wisa).

De Kopieerbundel bevat de eigenlijke leeskaarten en individuele scorebladen. Overzichtslijsten met resultaten per leerling of per klas kunnen geraadpleegd en afgedrukt worden via de webtoepassing.

Het deel Analyse & Handelen is in voorbereiding en is beschikbaar in najaar 2013.

Bij deze nieuwe uitgave hoort ook een webtoepassing. De resultaten van de leerlingen worden automatisch omgezet in afgeleide (vergelijkbare) uitslagen, die op vele manieren te zien zijn, op eender welke locatie, altijd en met verscheidene gebruikers tegelijk. De gegevens worden historisch opgeslagen en zijn gedurende de hele basisschooltijd beschikbaar. Vroegere gegevens kunnen gemakkelijk worden opgenomen. Er is een koppeling met de meest gebruikte bestaande administratiepakketten om de klassituatie te importeren en up-to-date te houden.

Om gebruik te maken van deze webtoepassing wordt een vergoeding per leerling per jaar berekend. Voor de link en een gebruikersnaam/wachtwoord om de demo te bekijken, kunt u surfen naar www.wisa.be/vclb-garant.

Inhoudsopgave

Dit deel sluit onmiddellijk aan bij het Basisboek Lezen: Toetsen 1-2-3..