Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


A. Van Assel & E. Messelis
Leren niet verleren. Voor wie ouderen wil ondersteunen bij leren.
ISBN: 9789044129595
Aantal Pagina's: 309
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 31.00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
De ouderenpopulatie groeit en wordt ook diverser. De Westerse maatschappij kan ouderen niet zomaar aan de kant blijven schuiven. Ze heeft er belang bij dat iedereen zo lang mogelijk zijn of haar competenties inzet. Iedereen kan, binnen de eigen mogelijkheden, nog actief deel uitmaken van de maatschappij, ook ouderen. Maar dat vraagt om bij te blijven en te anticiperen op persoonlijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Blijven leren dus, in de brede zin van het woord. Dit boek stelt dat leren centraal en beklemtoont actief ouder worden en intergenerationele solidariteit. Het heeft oog voor de grote verscheidenheid binnen de ouderenpopulatie, voor heel verschillende groepen, cohorten en generaties. Deze populatie omvat zowel heel kwetsbare groepen als zeer, zelfs nog voor de buitenwereld verbazend, actieve mensen. Het begrip ‘leren’ hoort zeker niet alleen bij jongeren of bij volwassenen in het volle arbeidsproces.

Levenslang leren kan ondersteund worden zowel door spontaan leren als door gerichte educatie. Hierbinnen staan doelen als ‘empowerment stimuleren’ en ‘participatie bevorderen’ centraal. Maar hoe zet je dit alles om in praktijk?

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord

Over de auteur(s):
Els Messelis is maatschappelijk werkster en gerontologe, met expertise in psychosociale en educatieve gerontologie. Ze is als opleidingscoördinator en lector Seniorenconsulentenvorming verbonden aan de Hogere Leergangen voor Fiscale en Sociale Wetenschappen van de Hogeschool-Universiteit Brussel.

Arlette Van Assel is maatschappelijk werkster en sociaal pedagoge. Ze heeft jarenlang gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg, als preventiefunctionaris, als coördinator van projecten rond ouder-worden en als afdelingsmanager. Ze was actief betrokken bij het opzetten van geheugentrainingen in Vlaanderen en in Oost-Europa.

Powerpointpresentatie: Conferentie Leren niet verleren- dinsdag 18 december 2012

Overzicht van onze conferenties: www.hetboekenpodium.eu