Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Guido Erreygers & Mieke Vermeire (Eds.)
Macroeconomics and beyond. Essays in honour of Wim Meeusen
ISBN: 9789044128550
Aantal Pagina's: 313
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 39,90
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
De macro-economische wetenschap – en tot op zekere hoogte de hele economische wetenschap – is in een staat van beroering. Economen worden in het defensief gedrongen door kritiek vanuit brede lagen van de maatschappij. Velen zijn van oordeel dat macro-economen niet over de kennis beschikken om de complexe werking van de moderne economieën te doorgronden. Daarenboven zijn economen het blijvend oneens over welk beleid moet worden gevoerd. Het lijdt geen twijfel dat die kritiek veel waarheid bevat, en economen erkennen zelf dat het tijd is voor verandering. Maar het zou niettemin dwaas zijn om alle (macro-)economisch onderzoek af te doen als nutteloos en futiel. Economen hebben wel degelijk interessante dingen te zeggen over de wereld waarin we leven.

Macroeconomics and Beyond is geschreven om eer te betuigen aan macro-econoom Wim Meeusen, ter gelegenheid van zijn emeritaat aan de Universiteit Antwerpen. Het bevat een verzameling van twintig essays die tekenend zijn voor de grote variëteit aan benaderingen en thema’s bestudeerd door moderne economen. Het boek bestaat uit zes delen: macro-economische theorie; macro-econometrische analyse; internationale economie en Europese integratie; migratie en ontwikkeling; economisch gedrag; en methodologie. Sommige essays bevatten kritische reflecties over de huidige toestand van de macro-economische wetenschap; in andere bijdragen worden economische modellen en technieken toegepast om inzicht te krijgen in specifieke macro-economische problemen; en er zijn ook een aantal papers die voorbij de grens van de macro-economie gaan. De auteurs – een mengeling van gevestigde en jonge onderzoekers – komen uit een brede waaier van Europese en niet-Europese landen.

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave

Over de auteur(s):
Guido Erreygers is gewoon hoogleraar economie en voorzitter van het Departement Algemene Economie aan de Universiteit Antwerpen.

Mieke Vermeire is administratief coördinator van de Erasmus Mundus Master Course Degree in Economics of Globalisation and European Integration aan de Universiteit Antwerpen.