Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Antoine Gailly, Redouane Ben Driss, Stefaan Plysier & Lili Valcke
Migranten in tijd en ruimte
ISBN: 9789044128307
Aantal Pagina's: 121
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 18,10
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Wat betekent het om ouder te worden in een samenleving waar je niet geboren bent? Kijken migranten op dezelfde manier naar hun laatste levensfase als Belgen? En bestaat er voor autochtone ouderen ook niet zoiets als een migratie doorheen de tijd?

Het Steunpunt Cultuursensitieve Zorg van het CGG Brussel heeft een bevraging gedaan bij een 60-tal ouderen met een verschillende etnisch culturele achtergrond. Via hun levensverhalen krijgt de lezer een genuanceerd beeld over de verschillende manieren waarop ouder worden beleefd wordt. De verzamelde verhalen en visies van oudere allochtonen helpen hulpverleners meer oog te hebben voor cultuurgevoeligheden in de hulpverlening zonder in stereotypen te vervallen. De bijbehorende DVD bevat de documentaire ‘Migranten in Tijd en Ruimte’ waarin acht ouderen zelf aan het woord komen.

Het onderzoek dat de basis vormt van dit boek, gebeurde – binnen het CGG Brussel en gesubsidieerd door het Federaal Impulsfonds – op initiatief en onder leiding van Antoine Gailly, in samenwerking met vertegenwoordigers van andere diensten. Na zijn onverwachte overlijden (2009) besloten zijn naaste medewerkers het werk te beëindigen en de verzamelde gegevens van het onderzoek uit te schrijven, daarbij gebruikmakend van de ideëen en reeds geschreven teksten en bemerkingen van Antoine Gailly. Zonder zijn inspiratie en werkkracht zou dit onderzoek nooit gebeurd zijn.


Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord

Over de auteur(s):

Antoine Gailly was psycholoog en antropoloog. Hij was oprichter van het vroegere CW Laken en daarna werkzaam op het platform Cultuur en Gezondheid van het CGG Brussel.

Redouane Ben Driss is psycholoog en psycho-analytisch georiënteerde therapeut bij het Steunpunt Cultuursensitieve Zorg van het Centrum Geestelijke Gezondheid in Brussel.

Stefaan Plysier is medisch-antropologisch geschoolde psycholoog bij het Steunpunt Cultuursensitieve Zorg van het Centrum Geestelijke Gezondheid in Brussel.

Lili Valcke is sociaal werkster bij Wijkmaatschappelijk Werk in Schaarbeek en is psycho-analytisch georiënteerde therapeute.