Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


A. Van Assel & E. Messelis
Groepswerk met ouderen ... een vak apart ?!
ISBN: 9789044120363
Aantal Pagina's: 204
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 21.00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Het stereotiepe beeld van de bejaarde heeft plaats gemaakt voor een grote verscheidenheid van mensen op leeftijd. Ook wordt de populatie binnen rust- en verzorgingshuizen en woon- en zorgcentra steeds ouder en daardoor uiteindelijk hulpbehoevender. Voor wie werkt binnen de oudereneducatie en de -zorg, brengt dit een ommekeer teweeg in de uitvoering van de professionele taken.
Groepswerk is een prima instrument binnen de oudereneducatie en -animatie. Het boek bevat talrijke voorbeelden uit de praktijk.€€

Uit de inhoud:
Groepswerk met ouderen of werken met ouderen in groepen – Visie op ouder worden en levenslang leren – Werken met ouderen in groepen – Groepswerk als methodiek nader bekeken – Elementen van groepswerk – Handleiding bij het opzetten van een educatief traject – Technieken om interactie in een groep te bevorderen – Best practice-voorbeelden – Reminiscentie en life-review – Gezondheidsvoorlichting en preventie – Actuele thema’s.

Over de auteur(s):
Arlette Van Assel, sociaal pedagoog, is hoofd van de Afdeling Preventie, consultatie en deskundigheidsbevordering van de GGZ Regio Breda. Zij is ook betrokken bij de seniorenconsulentenvorming van het HIG – Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel. Els Messelis, sociaal gerontoloog, is stafmedewerker en coördinator van de Opleiding Seniorenconsulentenvorming van het HIG. Daarnaast heeft zij een eigen expertisebureau, Lachesis, gespecialiseerd in latere leeftijd en gender.