Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


A.B. van Els & J. Heinsius
Ondernemingsraad en ontslag (Bibliotheek Sociaal Recht, nr. 2)
ISBN: 9789046602911
Aantal Pagina's: 384
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 49.50
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Dit boek beoogt een naslagwerk te zijn over juridische onderwerpen op de raakvlakken van het medezeggenschapsrecht en het ontslagrecht. Deze dwarsverbanden zien op verschillende situaties: op enkelvoudig niveau, indien het bijvoorbeeld een werknemer betreft die op grond van wetgeving een bijzondere positie heeft in het medezeggenschapsrecht, op meervoudig niveau bijvoorbeeld, indien een (voornemen tot) ontslag meerdere werknemers dreigt te treffen.

Het boek geeft een beschrijving van bovengeschetste thematiek aan de hand van wet- en regelgeving, wetsgeschiedenis, rechtspraak, literatuur en relevante discussies daarin. Naast de descriptieve benadering wordt daarbij waar mogelijk een beschouwing gegeven, waarmee een bijdrage kan worden geleverd aan het wetenschappelijke discours. Het boek is daarmee niet alleen toegankelijk voor advocaten, leden van de rechterlijke macht, (bedrijfs)juristen, maar ook voor wetenschappers en anderen die zich (verder) wensen te verdiepen in de dwarsverbanden tussen WOR en ontslagrecht.

Uit de inhoud:
Volledige inhoudsopgave

Over de auteur(s):
De auteurs zijn reeds jaren werkzaam op de in dit boek beschreven terreinen. Mr Bruno van Els houdt zich als advocaat al meer dan 20 jaar bezig met arbeids- en medezeggenschapsrecht. Dr Mr Drs Jan Heinsius is universitair docent Sociaal Recht aan de Universiteit van Leiden.


Meer info over Reeks Bibliotheek Sociaal Recht