Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Ingrid Stals
Huiselijk geweld (Reeks Politie Praktijk Boeken)
ISBN: 9789046600191
Aantal Pagina's: 270
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 35,00
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

melatonin and weed good sleep

melatonin and weed erowid blog.larsole.dk
Dit praktijkboek geeft een overzicht van mogelijke methodieken, achtergronden, knelpunten, randvoorwaarden en prioriteiten om tot een verbeterde aanpak van huiselijk geweld te komen. Deze uitgave stelt de taak van de politie in de aanpak van huiselijk geweld centraal.

Het eerste hoofdstuk verschaft informatie en inzichten over de processen en achtergronden bij huiselijk geweld. Vervolgens wordt aangegeven wat er nodig is om een integrale aanpak voor huiselijk geweld op touw te zetten. Een derde hoofdstuk beschrijft het opstarten van een concreet politieproject huiselijk geweld. Wat de politie op dat vlak concreet kan doen is terug te vinden in hoofdstuk vier. Als bijlage zijn twee handige checklists opgenomen met de kerntaken van de politie terzake.
Een voorlaatste hoofdstuk bevat randvoorwaarden en beleidsaanbevelingen voor het optimaliseren van een globale aanpak van huiselijk geweld. Een structureel antwoord bieden op huiselijk geweld vraagt immers een brede maatschappelijke focus en inzet van de nodige middelen. Het boek sluit af met relevante achtergrond-informatie over huiselijk geweld.

Uit de inhoud:
De gerechtelijke aanhouding. De bestuurlijke of administratieve aanhouding. Samenloop van bestuurlijke en gerechtelijke aanhouding. Andere aanhoudingen. Aanhoudingen in internationaal verband. Controle op misbruiken rond de aanhouding. Materiële rechten van opgesloten personen. Knelpunten bij de aanhouding. Algemeen profiel van de arrestanten. Het proces-verbaal van aanhouding en bijhorende. De vrijheidsberoving zelf. Aanhouding als element van de ordehandhaving. Het overbrengen van arrestanten en gevangenen. Het handhaven van de orde en veiligheid in de gevangenissen in geval van oproer of onlusten. Invrijheidstelling onder voorwaarden. Voorwaardelijke invrijheidstelling van veroordeelden. Elektronisch toezicht. (Probatie)opschorting en (probatie)uitstel. In vrijheid gestelde geïnterneerden. Optreden in het kader van de vreemdelingen wetgeving. Alcohol- en druggebruik en andere ziekte op straat. Ontvluchting van arrestanten en gevangenen. Materiële inrichting van cellen.

Over de auteur(s):
Ingrid Stals is projectcoördinator intrafamiliaal geweld bij de politie Antwerpen. Zij legde de basis voor het draaiboek intrafamiliaal geweld, dat de rol van politie en justitie bepaalt en adviezen formuleert ter voorbereiding en ondersteuning van een integrale werking en samenwerkingsverband met hulpverlening en gezondheidszorg. Zij is een van de pioniers in België terzake en veel gevraagd spreker op congressen en workshops in binnen- en buitenland